آرتروز و درمان آن از دیدگاه:
آیت الله سید حسن ضیائی
آرتروز (ساييدگي مفاصل)
ساييدگي نک استخوانهاي مفاصل كه مايع مفصلي نيز كم ميشود، اين بيماري در افراد كهنسال بيشتر ديده ميشود و به علت تخريب تدريجي سلولهاي استخواني مخصوصاً در مفاصل، اين تخريب تدريجي سلولي مفاصل كه پوكي استخوان را به همراه دارد آرتروز گفته ميشود همچنين در افراد جوان بعلت شكستگيها، پيچخوردگيها، دررفتگيها، بازيهاي سنگين، وزن بيش از اندازه(چاقي زياد) برداشتن وسايل سنگين كه باعث دررفتگي ديسك و يا بيرونزدگي مايع مفصلي شده و نكاستخوانها به يكديگر گير كرده و ساييده ميشود. يا تصادف، فشارهاي زيادي كه روي مفاصل ميآيد، به عنوان مثال افرادي كه 20 تا 15 كيلو اضافه وزن دارند، همچنين اگر ن باردار مراعات خوراك و آشاميدن خود را نكنند از هفت ماهگي به بعد ممكن است دچار دردهاي زانو و مفصل بشوند.
بخاطر:
1. وزنگيري جنين (باعث بزرگ شدن شكم ميشود) 2. اگر مادر دچار سوء تغذيه باشد به علت كمبود املاح كمكم آرتريدهاي مفصلي، التهابات مفصلي، و سپس ساييدگي مفصل بوجود ميآيد كه بايد در خوردن و آشاميدن مواظب باشند تا دچار سوءتغذيه و مشكلات بعد از آن نشوند.
قابل توجه است بدانيد: علت اصلي ايجاد آرتروز هنوز مشخص نشده است ولي در زمان ما گاهي عوامل ژنتيكي ميباشد، گاهي سوءتغذيه و گاهي اسهالهاي مكرر است، بعنوان مثال شخصي به پروتئين خاصي(گلوتِن) كه در جو يا گندم و . است حساس است.
اين شخص نبايد گندم يا جو و يا محصولاتي كه از آنان توليد مي شود را مصرف كند مانند نان گندم يا جو، سوپ گندم يا جو، برنج و .، بجاي آنها بايد از ذرت استفاده شود مانند: نان تهيه شده از آرد ذرت، سوپ ذرت بجاي
گندم و جو، و. بعلت حساسيتي كه افرادي به پروتئين خاص (گلوتن) دارند دچار ضعف و لاغري و رنگپريدگي شده كه بجاي گندم، جو و برنج ميتوان از ذرت استفاده كرد كه با اين كار املاح بدن تأمين شده و اسهال مكرر قطع ميشود و تراكمهاي سلول هاي استخواني كه كم بوده تأمين شده و خوب ميشود و همچنين نياز به دارو و درماني ندارد.
نكته بعد از انجام مقداري كار يك فاصله زماني كوتاه براي استراحت بگذارند تقريباً تمام افراد بالاي 60 سال در يكي از مفاصل آنها درد التهابي (آرتريد) يا دردهاي آرتروزي وجود دارد.
گاهي اوقات مفاصل كه دچار آرتروز هستند متورّم ميشوند، اين در زماني است كه از آن مفصل بيش از اندازه استفاده ميشود يا فشار خون بالا داشته باشد مثلاً بيماري نقرس يا كمكاري تيروئيد داشته باشد يا چربي خون بالا كه باعث ورم مفصل ميشود، مخصوصاً هنگام برخواستن از خواب.
: اين روش مخصوص افرادي است كه به پروتئين (گلوتن) حساسيت دارند و علائم آن مانند اسهال دائم، ضعف، لاغري و رنگپريدگي و . ميباشد.
عوامل ديگر ايجاد آرتروز ميتواند ارثي، ژنتيكي، متابوليكي، شيميايي، مكانيكي و . باشد، اولين علائم آرتروزاز 30 يا 20 سالگي آغاز ميشود اما معمولاً شكايتي در اين افراد ديده نميشود زيرا فرد از ذخائر بدنش استفاده ميكند و از سلامتش غفلت دارد، كه غفلت از سلامت خود و ديگران خطرناك است، علائم آزاردهنده بيماري آرتروز از ميانسالگي شروع ميشود (50 يا40) سالگي و بيشتر مفاصلي كه درگير اين بيماري ميشوند، زانو، ران، مچ دستها، ستون فقرات، گردن و قوص كمر ميباشد.
از ديدگاه طب كار(يك رشته تخصصي) عواملي همچون رانندگي طولاني، خياطي، گلدوزي طولاني و يا تايپ طولاني و .، كمردرد و گردندرد ميآورد.
درمان پزشكي شيميايي: داروهاي ضدالتهاب استروئيدي مانند آسپرين، بروفن و ديكلوفناك استفاده مي شودو چون اصول پزشكي در معاينه باليني ، چه در درمان و چه در مصرف داروي شيميايي برگرفته از پزشكي آمريكايي است اين نوع داروها در داخل و خارج از كشور استفاده ميشود.
قابل توجه است كه بدانيد: قرص آسپرين اگر با دُز بالا و بطور مداوم و زياد مصرف شود هفت بيماري از جمله آسم، خونريزي معده و . ميآورد و همچنين اين داروها(آسپرين، بروفن و ديكلوفناك و.)جنبه درماني ندارد و فقط مسكن قوي است كه براي دلخوش كردن مريض استفاده مي شود و نهايتاً درد بيمار را تسكين مي دهد و متأسفانه برخي پزشكان ناآگاه به كپي از پزشكان شرق و غرب به اسم درمان از بيمار هزينه ويزيت دريافت ميكنند.
گاهي: فيزيوتراپي تجويز ميشود كه اين روش در پزشكي جديد مفيد است و گاهي در موارد پيشرفته بيماري كه مفصل كاملاً از بين رفته با عمل جراحي از مفصل مصنوعي استفاده مي شود.
درمان طب اسلامي- ايراني
1. اگر بيمار آرتروزي بيماريهاي متابوليكي (اوره، چربي و .) نداشته باشد و همچنين از نظر تخصصي ارولوژي و نفرولوژي يعني شناسه سازي كليه، اوره، كراتين خون شخص و ورم كليه، همچنين نارسايي كليه، شن كليه، سنگ مثانه و . نداشته باشد ميتواند در هفته 3 بار پاچه گوسفند را با آبش بخورد (پخته) بهمراه ليزكهاي آن و نيازي به نمك و ادويه زياد هم نيست.
2. خوردن گياه بندك [(علف بندك، علف هزاربندو.) (كه 25 اسم دارد و براي مطالعه بيشتر به كتاب فرهنگ گياهان داروئي ايران نوشته مهندس احمد ماهوان مراجعه كنيد)] چوشانده يا پودر گياه هفت بند(بندك) براي درمان پشت زانو مفيد است زيرا مايه ي مفصلي افت كرده و با اين گياه مايهي مفصلي زياد مي شود و پس از استفاده اين
گياه مايع مفصلي تأمين شده و نُك استخوانها به يكديگر برخورد نميكنند و در مايع شناور مي شود، در نتيجه از درد كاسته ميشود و مصرف آن كلاً 3 بار كافي است يعني در مدت يك هفته سه بار مصرف شود كلاً كافي ميباشد.
نكته: اگر شخص دررفتگي ديسك، ضايعهي صدمات تصادفات، تركش خمپاره و . نداشته باشد همچنين 3 بار كافي است و مايع مفصلي تأمين ميشود همچنين در ن علاوه بر تأمين مايع مفصلي يائسگي زودرس هم درمان ميشود.
3. اميرالمؤمنين (ع) فرمودند: پوست سنجد براي پوست بدن، گوشت سنجد براي گوشت بدن، هسته سنجد براي استخوان بدن.
روزي يك قاشق غذاخوري از آسياب شده تمام سنجد (پوست، گوشت و هسته سنجد) در مراحل پيشرفته آرتروز يا پوكي استخوان بسيار مفيد است.
نكته: پودر سنجد نبايد در معرض نور خورشيد و رطوبت قرار بگيرد كه در اين صورت باكتريهاي مضر در آن زياد ميشود و هرچه تازهتر باشد ضريب باكتري كم ميشود و بهترين تأثير را بر بدن دارد.
نکته:
طبق تجربه شخصی اینجانب(نویسنده وبلاگ)لازم می دانم چند نکته را به مطالب فوق اضافه کنم:
1.تا زمان بهبودی قابل قبول بیمار از خوردن این خوراکیها پرهیز کند(درصورتیکه آرتروز سرد باشد)1-ماست2دوغ3-ترشیجات4-خیار5-هندوانه ویا بطور کلی سردیجات
نکته:اکثر آرتروز های امروزی سرد هستند ولی برای تشخیص آن چند راه را مختصرا ذکر می کنیم(چاقی از نوع چربی مخصوصا اگر رنگ پوست سفید باشد.وقتی به موضع دست می زنید سرد باشد.باخوردن سردیجات درد بیشتر شود.سن کهنسالی و.(
2.روغن سیاهدانه+روغن بادام تلخ اصل به اندازه مساوی مخلوط کنید و روزی3_2 مرحله چرب کنید وحدود10دقیقه ماساژ دهید.
نکته2:در ازای اینکه احساس کردید بهتر می شوید باید داروهای شیمیایی را مک کم کاهش بدهید واز ترک یکباره آنها جدا خودداری نمایید.
نکته3:تمام این روش ها را باید طولانی مدت انجام دهید واگر می خواهید بعد از مدتی آن را ترک کنید از همین الان می گویم انجام ندهید.زیرا آرتوز بین6ماه تا2سال طول درمان دارد وطی ای مدت نباید روش در مانی تغییر کند وباید تحت نظر یکنفر باشید.
نکته4:اگر آرتروز شما خیلی شدید ومزمن است از روشهای بیان شده در زمان بیشتری نتیجه می گیرید بهتر است به متخصص طب اسلامی ایرانی مراجعه کنید.ولی در هرصورت باید داروهای شیمیایی را کم کم کاهش داد و حوصله به خرج داد تا انشاءالله بهبودی حاصل شود.
http://www.takshoo.com
درباره این سایت